Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Bankje

Theaterverhalen in open lucht

Geniet deze zomer van de Zwalmstreek op een bankje!

De podcast Het Bankje brengt theater en kunst op een laagdrempelige manier tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje, scant een QR-code en bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Kunstenaars uit heel Vlaanderen en Brussel werken mee aan ‘Het Bankje’. Behalve theatermakers, dragen ook schrijvers en beeldende kunstenaars hun steentje bij. Het productiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in wervelende podcasts waarbij je helemaal in het verhaal kruipt.

De podcast Het Bankje zal te beluisteren zijn van 1 juli tot 30 september 2022 in meer dan 100 stedenen gemeenten verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. Het Bankje is een initiatief van OPENDOEK naar een idee van Wim Chielens, in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt.

Routes

We stippelden 2 fietsroutes uit in Zwalm die je ook kan combineren tot een 1 langere tocht. Je kan het parcours downloaden als een pdf- of gpx-bestand:

noordelijke fietsroute (24 km)
zuidelijke fietsroute (19,7 km)
combinatie fietsroutes (41 km)

Kan je de routes downloaden of afdrukken? Haal dan gerust een exemplaar af in het gemeentehuis, bibliotheek of Streekpunt.

We wensen je alvast veel luister- en fietsplezier!