Search
Close this search box.

2CV & CO

Toer rond over de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen in een 2CV’tje. Kies je bijvoorbeeld voor de Watermolenroute, dan ontdek je de mooiste molens van de Zwalmstreek.

Geocaching

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van geocaching. De wereldwijde schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten. Maar wist je ook dat dit in de zwalmstreek kan? Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel en dat is net het leuke. Trek je wandelschoenen aan en ga op avontuur in Beerlegem en […]

Fruithoeve Picard

Ga zelf je appels plukken bij Fruithoeve Picard en proef intussen ook eens van hun sappige peren. Je kan er eveneens terecht voor lekkere honing en vers appelsap. Een leuk en gezond uitstapje!

Brouwerij Roman

Als oudste familiebrouwerij van België staat Brouwerij Roman bekend om zijn rijk assortiment aan bieren. Deze worden één voor één gebrouwen op ambachtelijke wijze, met traditioneel vakmanschap en veel liefde voor het bier en dat al bijna 5 eeuwen lang. Je kan er terecht voor een brouwerijbezoek met lekkere degustatie achteraf.

Breydel

Vleeswaren Antonio – beter gekend als Breydel – in Gavere is gespecialiseerd in het vervaardigen van ovengebakken vleeswaren en delicatessen, met als topproducten de Breydelham en het Breydelspek. Je kan er terecht voor een bedrijfsbezoek, een kookworkshop of teambuilding.

Bowling Stones

Bowlen en dineren in een trendy gerenoveerd industrieel erfgoed. Je kan hier terecht voor een gezellige bowlingavond met de vrienden of familie. Er zijn verschillende formules.

Wellness

Au Porte Bonheur Meilegemstraat 26 9630 Meilegem 0468 22 19 67 info@auportebonheur.be www.auportebonheur.be/prive-wellness-zwalm In Meilegem bij B&B Au Porte Bonheur vind je een privé wellness met sauna, hammam, belevingsdouche, infrarood, massagezetel, jetstream, jaccuzi en barrelsauna. De wellness kan afzonderlijk worden geboekt zonder overnachting. Bodhi Borstekouterstraat 72 9630 Roborst 0488 03 91 06 www.bodhi.today Intense Thaise […]

Snookerpalace

Zin in een avondje snooker? Reserveer dan tijdig je plek.

Stoomketelmuseum

Het stoomketelmuseum is een goed bewaard Zottegems geheim. Je kan er zien hoe twee scheepsstoomketels de Sanitaryfabriek vroeger draaiende hielden. Je kan het museum enkel bezoeken in groep én op afspraak.

Museum voor folklore

Bijna op de top van de steile helling naar Grotenberge vind je het Museum voor folklore. Via acht kamers word je meegevoerd op  een boeiende tocht in grootmoeders tijd.

MOU – Museum Oudenaarde en Vlaamse Ardennen

Het MOU vertelt het 1000-jarig verhaal van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen. Via interactieve media en bijzondere historische stukken reis je door de tijd. Je kan er ook originele Oudenaardse wandtapijten en één van de grootste zilvercollecties van Vlaanderen bewonderen.

Geutelingenmuseum Elst

Tot in de jaren dertig was het overal in de Vlaamse Ardennen een traditie om rond Maria-Lichtmis (2 februari) geutelingen te bakken. Het bakken gebeurde in bakstenen ovens waarvan het vuur werd gestookt met wilgenhout. De ovens van weleer kan je in werking zien elke zaterdag- en zondagnamiddag van het tweede of derde weekend van […]

Centrum Ronde van Vlaanderen

Bezoekers- en belevingscentrum  dat je alles vertelt over de befaamde Ronde van Vlaanderen. Voel het gedokker op de kasseien aan de lijve, fiets virtueel enkele hellingen op of neem plaats op het podium naast Tom Boonen en Peter Van Petegem. Er is ook een apart kinderparcours voor de kleine wielerfans in de expo. De kleine […]

Protestants Museum Abraham Hans

Het museum – gevestigd in de voormalige protestantse lagere school – vertelt je alles over de geschiedenis van de protestantse gemeenschap van 1550 tot nu. Het museum is genoemd naar de volksschrijver Abraham Hans die in 1882 in de onderwijzerswoning werd geboren.

Medisch Historisch Museum Brakel

In dit gemeentelijk museum ontdek je alles over de geneeskunde vanaf Triverius tot nu. Een 16e eeuws anatoom die in Brakel werd geboren. Een medische tentoonstelling over kruiden en artsenijen, instrumenten van pijn en hoop en geneesheiligen. Open elke laatste zondagnamiddag van de maand (behalve in december).

PAM Velzeke

De permanente tentoonstelling toont het dagelijks leven van onze voorouders aan de hand van talrijke bodemvondsten uit de streek. De educatieve programma’s brengen deze geschiedenis echt tot leven. Je kan alle voorwerpen aanraken en uitproberen en je kleden als prehistorisch jager of Gallo-Romeinse krijger. Een boeiende reis door de tijd!

PAM Ename

PAM Ename verzamelt en toont het boeiende erfgoed van een unieke historische locatie. Als bezoeker word je ondergedompeld in het verleden aan de hand van virtuele realiteit en de verhalen van bewoners door de eeuwen heen. Zin om je bezoek te koppelen aan een wandeling? Aan het museum vertrekt het educatief wandelpad ‘Mariette Tielemans’ dat […]

Documentatiecentrum Heemkring

In het documentatiecentrum van de Heemkring vind je een gevulde bibliotheek en een rijke collectie aan foto’s, postkaarten, overlijdensberichten. Kortom een schat aan informatie over de Zwalmse dorpen.

Muziekbos

In het Muziekbos in Ronse hoor je de ruisende melodie van de bladeren die ritselen in de wind. Laat je meeslepen door dit zachte muziekspel in de bomen en geniet met volle teugen van de natuurpracht. In het voorjaar is het dubbel genieten van de bloeiende wilde hyacinten, kleine maagdenpalm en daslook. Ga zeker op […]

Provinciaal domein De Gavers

Recreatiedomein De Gavers in Geraardsbergen is de ideale plek om te ontspannen en te sporten. Verken de mooie wandelroutes, geniet van het strand en de zwemvijver of laat de kinderen los in het speelbos.

The Outsider

Bij The Outsider in Oudenaarde kan je terecht voor tal van sportieve en minder sportieve activiteiten. Ontdek de klimtoren, het blotenvoetenpad, de speleotempel of laat je speurderstalent los in de escape room. Verken het meer met de kajak, pedalo of sup en blijf overeind op het moerasparcours.

Ecosnooze

Bij Ecosnooze maak je kennis met de alpaca’s en babies om nadien samen een avontuurlijke tocht doorheen de natuur te maken. Je kan er ook terecht voor workshops vilten en yoga of een ijsbadsessie om je immuniteit te boosten.

Alpaca wandelingen in de Vlaamse Ardennen

Zoek je naar een unieke ervaring? Dan is een begeleide wandeling met Alapaca’s in de Vlaamse Ardennen zeker iets voor jou. De wandeling duurt ongeveer 1.30 u. en gaat op het tempo van de dieren. Onderweg kunnen ze grazen. Na de wandeling krijg je nog tijd om ze te voederen, leuke foto’s te nemen en […]

Zwemplezier

Zwembad Bevegemse Vijvers Bevegemse Vijvers 1 9620 Zottegem zwembad@zottegem.be 09 364 53 20 Zwembad Brakel Jagersstraat 68 9660 Brakel zwembad@brakel.be 055 42 46 48 Sportoase Zwembad Prins Leopoldstraat 91 9700 Oudenaarde www.sportoase.be/nl/oudenaarde

Binnenspeeltuin Vroepiland

Een ideaal alternatief voor de kinderen tijdens een regenachtige dag. Je kan er genieten van lekkere huisgemaakte pannenkoeken, wafels, appeltaart, ijsjes, en nog veel meer. Raadpleeg de openingsuren op hun website.

Recreatiesite Munkzwalm

De gemeentelijke recreatiesite beschikt over een Finse piste, een speeltuin, een skatepark en een multifunctioneel sportterrein. Het is de vertrekplaats bij uitstek voor mountainbikers. Je kan er achteraf ook je mountainbike afspuiten. Er zijn 4 petanqueterreintjes, een kabelbaan en fitnesstoestellen. Kortom, iedereen kan er terecht om te sporten, te spelen en te ontspannen.

Kinderboerderij Diggie

Diggie vzw is een kinder- en gezinsboerderij waar je op kamp kan komen, workshops kan volgen, … Bovendien zijn er ook regelmatig open dagen voor het hele gezin. Raadpleeg zeker de activiteitenkalender.

Binnenspeeltuin ‘t Stadsboerderijtje

Binnenspeeltuin ‘t Stadsboerderijtje heeft alles in huis om er voor kinderen tussen 0 en 12 jaar een keineig speelavontuur van te maken. Raadpleeg zeker de openingsuren op hun website.

Beleefboerderij Hoeve ‘t Alkeveld

Deze beleefboerderij kan je vrij bezoeken. Wie geluk heeft, kan een praatje slaan met de boer, sloeber een pootje gaan geven, de robots koeien zien melken of misschien zelfs een kalfje geboren zien worden. Daarna kan je genieten van een terrasje of nog even ravotten op de speelwei. In groep kan je een geleid bezoek […]