Search
Close this search box.

Home » 

Gezinsuitstapjes

De Kaaihoeve

De Kaaihoeve in Meilegem is de ideale plek voor een uitstap met het ganse gezin. Binnen kunnen de kinderen hun kennis testen met een vogelquiz, diverse doe-hoekjes verkennen en een tijdelijke tentoonstelling meepikken. Buiten kunnen ze zich dan weer uitleven op het blotevoetenpad en de natuurlijke muziekinstrumenten. Ga op verkenning in de omliggende Kaaimeersen en laat je onderdompelen in het groen. Mag het nét ietsje meer zijn? Doe dan mee met de fotozoektocht of de gps-zoektocht.

Beleefboerderij Hoeve 't Alkeveld

Iets verderop bij onze buren in Velzeke kan je op ontdekking in Hoeve ’t Alkeveld. Een ideaal uitje om jezelf en de kinderen de sfeer van de boerderij te laten opsnuiven. Wie geluk heeft ziet misschien zelfs een kalfje geboren worden. Na je bezoek aan de boerderij kan je genieten van een lekker zelfbereid ijsje op het terras of ravotten op de speelweide.

Met alpaca's op stap

Wie Rozebeke uitrijdt, ontdekt aan de voet van de Berendries in Michelbeke ‘Ecosnooze’. Je maakt er kennis met de alpaca’s om nadien samen een avontuurlijke tocht doorheen de natuur te maken. Een uniek uitje die zowel jong als oud zal plezieren. Want geef toe, schattig zijn ze toch wel hé?!