Brouwerij Hedonis

Vol goeste, passie en enthousiasme werd Hedonis Ambachtsbier in 2015 opgericht. De naam Hedonis verwijst naar het Hedonisme, de filosofische leer waarbij streven naar genot het hoogste goed is. En uiteraard staat het proeven van onze lekkere brouwsels synoniem voor heel hard genieten! Ambachtsbier verwijst naar de Engelse term ‘craft beer’, een explosieve stroming van […]

Bocclo Wijndomein

Peter Baele is wijnbouwer/ wijnmaker in bijberoep en heeft  1050 wijnranken aangeplant in 2018 in Wijlegem, Sint-Denijs-Boekel. Op de wijngaard staan vier soorten hybride druivenrassen: Johanniter, Helios, Souvignier Gris en Cabaret Noir. De naam Bocclo is afgeleid van de oud-nederlandse naam Boekel, toen Beukelo, ook Bock-Lo (plaats waar beukenbomen staan). Er wordt witte, rode, roséwijn […]

Cressana

Cressana liet in 1983 een oude waterkerskwekerij in Roborst herleven. Een persoonlijke interesse voor gezondheid en voeding van eigenaars Miriam en Karel bracht Cressana ertoe een deel van de waterkers te reserveren voor sap. Dit geconcentreerde waterkerssap bleek heel heilzaam te werken. Snel kwam de vraag van familie, vrienden en buren  naar het heilzame drankje. […]

De Goede Zaak

De Goede Zaak, dat zijn Pieter en Sylvie. Al meer dan tien jaar staan en gaan ze voor duurzame catering en ambachtelijke biologische seitan, bio broodbeleg en bio ontbijtgranen. Met de seizoenen als leidraad, botvieren ze op jouw feest of (bedrijfs)event maar al te graag hun liefde voor koken. Lekkers volgens het ritme van de […]

Ourobouros

Een Ourobouros is een slang die in zijn eigen staart bijt. Het is een van de oudste symbolen ter wereld voor de cyclische aard van de natuur en de eenheid van alles. Een prima naam dus voor een biodynamische boerderij. Ourobouros voorziet de streek van groentepakketten en heeft tegelijk ook een sociale missie. Wie mentale […]

Seghers koffiebranderij

Seghers koffiebranders is een familiebedrijf uit Zwalm waar op ambachtelijke wijze koffie wordt gebrand tot de heerlijkste smaakaroma’s. Proef de mokka, dessert, decafeïne of Java doré en laat je overtuigen door de zachte, maar intense smaken.

Zwalmse aardappelen

Steven De Geyter Met veel zorg worden de aardappelen van Steven geteeld en geoogst. Een deel van die oogst gaat in de korte keten. Dries 70 steven.degeyter@proximus.be Lekker lokaaltje Aardappelen en seizoensgroenten in het ‘lekker lokaaltje’ in Munkzwalm. Zuidlaan 151 vancanneyt-delacourt@telenet.be Geert Meerschaut Aardappelen recht van het veld. Wijlegem 6 Marc & Jonathan Niemegeers Biologische […]

Zwalmse imkers

Jonathan De Bleye Imkerij van vader op zoon. De honing is normaal te verkrijgen vanaf 1 juli zolang de voorraad strekt. Paulatemstraat 51 jonathan.de.bleye@telenet.be Guido De Maertelaere Je kan er een bijenstand en bijenvriendelijke tuin zien met mogelijkheid tot een kort of uitgebreid bezoek. Er is uiteraard ook ambachtelijke natuurhoning te koop aan huis, 7/7 […]

Zwalmse tripel

De Zwalmse Tripel is een stevig biertje (8 %) met fruitige en bittere toetsen. Een bier voor de kenner, maar vooral voor de lekkerbek! Je kan er van genieten in één van onze gezellige cafeetjes of aankopen bij de lokale drankenhandel.

Zwalms vlees

De Lekkerbek Runds-en kalfsvlees en weide (vlees-)kippen met grote zorg voor dierenwelzijn en kwaliteit. Wafelstraat 58 huyghe-verheye@skynet.be www.boederijdelekkerbek.be Koelis Belgisch witblauw rundsvlees in pakketvorm. De koeien worden met eigen gekweekte maïs en granen grootgebracht. Hundelgemsebaan 90 koelis.glorieux@gmail.com Zwalmbeekhoeve Varkensvlees recht van bij de boerin. Wafelstraat 48 zwalmbeekhoeve@gmail.com www.facebook.com/Zwalmbeekhoeve  

Borsbeekse speculoos

De dorpsbakkerspeculoos die kraakt en smaakt, is gemaakt met de beste ingrediënten en gegeerd tot ver over de grenzen. Al sinds begin 1900 werden deze krokante koekjes gebakken in een bakkerij aan de kerk in Borsbeke (Herzele).

Brouwerij Smiske

Deze voormalige limonadefabriek werd in 1995 door Johan Brandt omgetoverd tot artisanale brouwerij. Hier heeft het bier nog tijd om bier te worden. Het bier ‘Smiske’ is een ambachtelijk biertje dat beschikbaar is als Smiske blond, Smiske bruin en Smiske extra.

Brouwerij Van Den Bossche

Brouwerij Van Den Bossche is een artisanaal en familiaal bedrijf. Bieren als ‘Pater Lieven’ (blond, bruin of tripel), ‘Buffalo’ (Bitter of Stout) en ‘Lamoral’ moet je zeker eens proeven!

Christiana bronnen

Toen de Heilige Christiana in achtste eeuw in Dikkelvenne neerstreek, deed ze er op miraculeuze wijze bronnen ontstaan. Eén van die bronnen werd later de Christianabron gedoopt. Het bedrijf Christiana Bronnen zag het levenslicht in 1938 en nu bottelt Roni Leyman er alle soorten waters en limonades en dat deden vader en grootvader hem al […]

Hoeve ‘t Alkeveld

Hoeve ‘t Alkeveld is een echt familiebedrijf waar het melken van een honderdtal koeien de dagelijkse grondstof is voor de lekkerste zuivelproducten zoals ijs, pudding, yoghurt en rijstpap. Het is er ook gezellig vertoeven en proeven. Altijd leven in de boerderij.

d’Ouwegemse Fluitjes

Het was tijdens een rondje joggen dat twee vrienden besloten de ‘Fluitjes’ in Ouwegem nieuw leven in te blazen. Het eeuwenoude snoepgoed, in de vorm van een fluitje, werd meteen in al zijn eer hersteld. Intussen zijn de vrienden met vier en zorgen ze voor fluitjes, fluitjesfeesten en brachten ze zelfs een eigen bier op […]

Stokerij Van Damme

Stokerij Van Damme is een bedrijvige vierkantshoeve aan de poort van de Zwalmstreek, in het landelijke Balegem. De productie van Balegemse jenever is sinds 1862 de centrale activiteit van de boerderij. Niemand ontkomt aan de Baleghemse Ode Flanders. Maar er is ook lekkere krieken- of citroenjenever. Je kan genieten van jouw glaasje in combinatie met […]